به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله اعرافی امروز در دیدار جمعی از اعضای ستاد اقامه نماز استان قم که به مناسبت روز جهانی مساجد در دفتر مدیر حوزه های علمیه انجام شد، با اشاره به اهمیت و جایگاه مساجد در دین مبین اسلام گفت: روز جهانی مساجد را گرامی می داریم و تعرض به مسجدالاقصی را باز هم محکوم می کنیم و این تعرض به مقدسات مسلمین و اراضی دنیای اسلام و در صدر همه آنها مسجدالاقصی همچنان ادامه دارد.
وی افزود: با احیای درست و جامع مساجد، مسلمانان می توانند بر دشمنان خود پیروز شوند و همچنان که امام خمینی(ره) به همه ما یاد دادند که در پناه مسجد می توان عزت به دست آورد و دشمن را شکست داد.
مدیر حوزه های علمیه خاطر نشان ساخت: اگر مساجد ما یک زنجیره به هم پیوسته و جهادی باشند حتما جهان اسلام از این تهاجم ها نجات پیدا می کند و برای تحقق این امر مهم همه ما وظایف سنگینی بر عهده داریم.
آیت الله اعرافی با اشاره به برخی آیات قرآن کریم پیرامون مساجد و لزوم احیای آنها گفت: مسجد در دین اسلام تنها یک عبادتگاه صرف نیست بلکه یک مرکز بزرگ معنوی، اخلاقی، اجتماعی، عبادی و جهادی است، اما در سایر ادیان عبادتگاه تنها محل عبادت است ولی در اسلام مسجد یک کانون ذواضلاع است و فلسفه جامع و دقیقی دارد.
امام جمعه قم با اشاره به خدمت متقابل انقلاب اسلامی به مساجد خاطرنشان ساخت: انقلاب اسلامی نگاه کلان و جامع به مساجد را احیا کرد و امروز نیز در بحث کرونا و سایر بلاها می بینیم که مساجد یک پایگاه محکم و اساسی در مقابله با این مشکلات هستند؛ روزگاری مساجد جایگاه قضاوت نیز بود و امروز نیز باید سعی کرد که این ذواضلاع بودن مساجد را احیا کرد.
وی در ادامه با اشاره به لزوم داشتن یک نگاه راهبردی و کلان در همه کارها و فعالیت ها افزود: همه کارهای مهم نیاز به یک نگاه راهبردی و جامع دارند و مساجد نیز به یک سندجامع و کلان کشوری نیاز دارند تا این سند مهم بتواند بین فعالیت ها و نیروها انسجام ایجاد کند و امروزه خلأ این سندجامع و کلان به خوبی احساس می شود.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه لازم است مساجد به دست خود مردم و امام جماعت اداره شوند تاکید کرد: مردمی کردن مساجد و اداره آن توسط مردم و امام جماعت بسیار مهم است، نباید نیاز به بودجه دولتی پیدا شود بلکه از راه های دیگر همانند وقف و منابع پایدار باید مساجد اداره شوند.
مدیر حوزه های علمیه کشور تصریح کرد: در حوزه مسجد از دبیرخانه کانون های مساجد کشور اطلاعات خوبی گرفته شد؛ با برشی که در این زمینه انجام شد مساجد طراز شناسایی شد؛ برش مسجد در این طرح شاخص هایی دارد که مبنا را بر هر ۱۰۰۰ نفر یک مسجد گذاشته است که در آینده برای هر ۵۰۰ نفر یک مسجد در نظر گرفته شده است.
وی گفت: اگر برای هر ۱۰۰۰ یا ۵۰۰ نفر یک مسجد داشته باشیم که مسجد نیز ۳ وعده نماز را با یک روحانی آموزش دیده و منظم برپا کند و محل امداد و اعانات باشد و واحد مشاوره و... داشته باشد بسیاری از مشکلات فرهنگی کشور کاهش پیدا می کند.
خاطرنشان می شود: در ابتدای این دیدار تنی چند از اعضای ستاد اقامه نماز استان قم و متولیان احیای نماز به بیان دغدغه ها و دیدگاه های خود پیرامون احیای مساجد پرداختند.